Pionýrská přihlašovna


Soutěže a akce - diskuzní skupina

30. 6. 2020 20:16 - 20:20

Celá ČR

Úkolem diskuse je posoudit společně stav a možnosti rozvoje spolkových akcí a soutěží - RESET, UZNADO, Pionýrský Sedmikvítek, airsoft, dodgeball a další sportovní turnaje, branná hra, celoroční hra.

 Jak tohle široké téma uchopit? Zkusme si odpovědět na následující otázky:

  1. Problematika účasti na společných akcích a soutěžích
    Jaký přínos pro vás mají společná setkání, akce a soutěže na krajské či republikové úrovni? Co je cílem takové akce (možnosti setkávání se, cestování, poznávání zajímavých míst, komunikace se stejně naladěnými lidmi, sdílení zkušeností,…)?
    Zúčastňujete se krajských či republikových akcí a soutěží? Jakých? Ne? (Víte o nich? Nevyhovuje vám termín? Nemáte vůbec čas? …)
    Jak se k vám dostávají informace o těchto akcích? Máte jich dostatek? Potřebujete nějaké další? Navrhněte další informační cesty, kudy by k vám informace mohly určitě doputovat.
    Jaké akce si představujete, že by mohly být na úrovni vaší KOP pořádány (případně možno doplnit o republikovou úroveň)?

     

  2. Problematika aktivního organizování akcí a soutěží na krajské a republikové úrovni
    Pořádáte akce na KOP nebo republikové úrovni? Co vám chybí?
    - štáby, pravidla pro organizátory, centralizovaná podpora
    - metodiky pro organizaci (manuál pro organizátora s termíny a vychytávkami, na co si dát pozor)
    - informační kanály a toky
    Jak si představujete podporu z úrovně Pionýra (obecná, odborná, materiální, finanční, personální) při pořádání krajských akcí (např. postupové soutěže)?
    Jak si představujte podporu z úrovně Pionýra (obecná, odborná, materiální, finanční, personální) při pořádání republikových akcí a soutěží, pokud byste se rozhodli takovou akci pořádat?

Pořadatel akce: Pionýr, z. s.

Web akce: https://pionyr.cz/mok/

Soubory


    Přihlášení

    • Kapacita: neomezená, přihlášených účastníků 5
    • Uzávěrka přihlášek: 30. 6. 2020

    Diskuse

    Anna Nováková, 22. 4. 2020, 12:22

    1a. Jaký přínos pro vás mají společná setkání, akce a soutěže na krajské či republikové úrovni? Co je cílem takové akce (možnosti setkávání se, cestování, poznávání zajímavých míst, komunikace se stejně naladěnými lidmi, sdílení zkušeností,…)?

    Jana Jandová, 4. 6. 2020, 0:31

    Přínos rozhodně mají - právě možnost setkání se stejně naladěnými lidmi, sdílení zkušeností, u RESET navíc i to poznávání zajímavých míst. Srovnání s ostatními oddíly, jak to kde funguje, je vždycky přínosem, inspirativní pro náš oddíl. 

    Anna Nováková, 22. 4. 2020, 12:22

    1b. Zúčastňujete se krajských či republikových akcí a soutěží? Jakých? Ne? (Víte o nich? Nevyhovuje vám termín? Nemáte vůbec čas? …)

    Jana Jandová, 4. 6. 2020, 0:24

    Vzhledem k našemu zaměření se pravidelně účastníme uzlovací soutěže, a to až na 2 ročníky jsme snad byli na všech. Jezdili jsme, když se nedařilo, jezdíme i nyní, kdy se daří. V minulosti jsme se též účastnili Tábornické stezky, bohužel už skončila. Jezdíme pravidelně i na republiková setkání, také i na krajská setkání. Dalších akcí se neúčastníme. Místo Ledové Prahy raději jedeme do hor za sněhem, abychom si ho trochu užili. 

    Anna Nováková, 22. 4. 2020, 12:23

    1c. Jak se k vám dostávají informace o těchto akcích? Máte jich dostatek? Potřebujete nějaké další? Navrhněte další informační cesty, kudy by k vám informace mohly určitě doputovat.

    Jana Jandová, 4. 6. 2020, 0:26

    Informací máme dost, u akcí, na které jezdíme pravidelně, tak si informace hlídáme, aby nám "nic" neuniklo. Současný systém vyhovuje - nejvíce využíváme přes internet (Horké novinky).

    Anna Nováková, 22. 4. 2020, 12:23

    1d. Jaké akce si představujete, že by mohly být na úrovni vaší KOP pořádány (případně možno doplnit o republikovou úroveň)?

    Jana Jandová, 4. 6. 2020, 0:33

    Vzhledem k tomu, že máme dost napěchovaný vlastní celoroční kalendář, tak těžko bychom další akce tam přidávali. 

    Anna Nováková, 22. 4. 2020, 12:24

    2a. Pořádáte akce na KOP nebo republikové úrovni? Co vám chybí?

    Jana Jandová, 4. 6. 2020, 0:34

    Sami nepořádáme, nemáme na to dostatek zkušených lidí, abychom takovou akci zajistili. 

    Anna Nováková, 22. 4. 2020, 12:25

    2b. Jak si představujete podporu z úrovně Pionýra (obecná, odborná, materiální, finanční, personální) při pořádání krajských akcí (např. postupové soutěže)?

    Anna Nováková, 22. 4. 2020, 12:25

    2c. Jak si představujte podporu z úrovně Pionýra (obecná, odborná, materiální, finanční, personální) při pořádání republikových akcí a soutěží, pokud byste se rozhodli takovou akci pořádat?