Pionýrská přihlašovna


Zažehněme ohně

21. 3. 2020 16:30

Česká republika

REPUBLIKOVÁ AKCE JE V TOMTO TERMÍNU ZRUŠENA

Jak spojit něco typicky pionýrského s oslavami a ještě se přitom zviditelnit? V tradiční den spojený s počátkem jara v sobotu 21. 3. v podvečer zapálíme na co nejvíce místech po celé republice pionýrské ohně. Přivítáme tak jaro, přilétající vlaštovky a pokusíme se o nový český rekord v počtu ohňů zapálených ve stejný čas!

 

Kde a jaký oheň?

Takový, jaký bude na zvoleném místě vhodný. Pionýrské ohně se rozhoří po celé naší republice.

  • U klubovny, na místě pravidelné činnosti.
  • Při oddílové výpravě může jít například o potřebný užitkový oheň.
  • Na oddílových nebo skupinových tábořištích či základnách mohou být zapáleny slavnostní ohně.
  • Na akci pro veřejnost organizované například ve spolupráci s místním partnerem může hořet klasický buřťák.
  • Na jinak zajímavých místech, tam, kde se oheň bude dobře vyjímat. Například na nejvyšším kopci v okolí.

Vždy musí jít o nějaké místo požárně bezpečné, s čímž souvisí i zvolený termín.

 

Pokusme se společně o rekord

Máme s agenturou Dobrý den sjednaný pokus o zápis do České knihy rekordů. A je jen na nás, zda počet ohňů bude dostatečný.

Rekord spočívá v současném zapálení ohňů právě v jeden okamžik, a to v půl páté odpoledne.

Jakým způsobem (foto, video) budou dokládány jednotlivé ohně, bude upřesněno na tomto webu.

 

PIONÝŘI, 21. BŘEZNA 2020 V 16.30 TO PROSTĚ ZAŽEHNĚME!

 

Důležité informace k přihlašování

V následujícím přehledu, prosíme, uveďte všechny údaje o akci, kterou chcete zapojit do projektu Zažehněme ohně! Zvlášť chceme upozornit na souřadnice místa, kde bude oheň zapálen – jsou důležité proto, aby se správně zobrazilo na mapě na stránkách „ohňů“ pro veřejnost. Prosíme také o uvedení kontaktní osoby včetně opravdu funkčních údajů (e-mail, telefon) pro další komunikaci.

Pokud se budete chtít na cokoli zeptat, obraťte se na ústředí Pionýra (Jakub Kořínek, jakub@pionyr.cz, 777 745 886).

Vaše akce se v případě, že zatrhnete možnost "Otevřená akce", zobrazí v přehledu otevřených akcí pro veřejnost. Po odeslání formuláře již nebude možné z vaší strany změnit údaje, které se zobrazují veřejnosti. Pokud byste ovšem potřebovali pozměnit třeba znění popisu nebo místo, obraťte se na webmastera (Matěj Zíka, matej@pionyr.cz, 777 870 486).

Letáček s prostorem pro doplnění údajů o vašem ohni si můžete stáhnout zde.

Pořadatel akce: Pionýr, z. s.

Web akce: https://pionyr.cz/30/ohne/

Přihlášení

  • Kapacita: neomezená, přihlášených účastníků 148
  • Uzávěrka přihlášek: 11. 3. 2020

Diskuse

Petr Dvořák, 5. 2. 2020, 9:21
Ahoj, na akci se přihlašujeme jako jednotlivci, oddíl nebo skupina? Předpokládám, že jednotlivci nebudou dělat každý zvlášť jeden oheň. Díky Xˇandy
Martin Bělohlávek, 5. 2. 2020, 9:37
:o) Přiznám se, že přihlašování jednotlivce mně ani nepřišlo na mysl. Proto je konstrukce přihlášky nastavena na základní organizační jednotku, tj. pionýrskou skupinu, a návazně na oddíl. Nebo viděno opačně - akci dělá oddíl, který je součástí pionýrské skupiny. Že by někde zapaloval oheň sám jednotlivec...?! To (pro mne) poněkud postrádá smysl. (Ale nereálné to asi není.)
Petr Dvořák, 5. 2. 2020, 10:12
Já jsem měl právě radost, že je přihlášeno 52 skupin nebo alespoň oddílů a po rozkliknutí vidím, že se jedná spíše o jednotlivce mnohdy z jednoho oddílu či skupiny. Nekritizuju to, jen mě tato myšlenka rozptýlených žhářů taky nenapadla :-) Např. v případě Kamínek je možno nahlásit počet účastníků za celou skupinu nebo PS, ale zde jsem to neviděl. Tak možná to vzniklo proto.
Darina Zdráhalová, 21. 2. 2020, 13:47
Xˇandy, probůh, a tebe se formulář ptal na počet účastníků? nebo si snad myslíš, že otevřené akce dokážou lidi odhadnout (pustíme tam napsaných 60 lidí a dost)? To, že Dravci mají hodně oddílů a každý oddíl si dělá oheň v místě své působnosti, je v pořádku. Ale Plejády tam nějak nevidím.
Petr Dvořák, 21. 2. 2020, 14:07
Není potřeba dovolávat se boha :-). Otázka byla, zda se má hlásit jednotlivec nebo oddíl. Pokud se má tedy hlásit každý oddíl zvlášť (byť pod jménem jednotlivce), mohu oddíl přihlásit a oddílu Plejády připomenout. Díky za názor.
Darina Zdráhalová, 21. 2. 2020, 14:10
No jo, no .... Tak hlavně, že jsme si to vysvětlili a že přibudou dva další ohně.
Martin Bělohlávek, 21. 2. 2020, 20:34
Dívám-li se (opakovaně) na přihlašovací formulář, tak tam nikde, Petře, \"přihlašování\" jednotlivce nevidím. Takže tvé otázce opravdu nerozumím.
Petr Dvořák, 23. 2. 2020, 11:43
Ahoj Martine, problém není s přihlašovacím formulářem, ale spíše s výstupem entýty databáze. Při kliknutí na seznam přihlášených, je zde seznam jmen jednotlivců a jejich pionýrských skupin, které se opakují. Z pohledu výstupu bych viděl raději seznam oddílů (klidně s vazbou na PS), které se do akce zapojí. Ale vzhledem k počtu diskutujících, bych tuto diskuzi zastavil, nikdo další s tím viditelně problém nemá, což je dobře.
Martin Bělohlávek, 23. 2. 2020, 14:29
Výstup z databáze je standardizovaný (a není oficiálním vodítkem). Jinak souhlasím, že nikdo další s tím snad problém nemá, tak to tu ukončíme a půjdeme pomoci rekordu :o)